Google Chrome hackat vid CanSecWest! - Mjukvara.seVi har tidigare rapporterat att Google erbjöd stora summor pengar till de som lyckades hacka deras webbläsare. Google uppgav att de hade en miljon dollar att fördela ut till de som lyckades knäcka programmet. Att de erbjöd så stora summor var till stor del en effekt av att ingen lyckats knäcka webbläsaren vid tidigare konferenser.
I år verkar det ha varit Google’s tur i ordningen att bli utsatta för förnedrande hackning. I ett tidigt stadie av konkurrensen hade deras webbläsare blivit hackad två gånger. Det var den ryska studenten Sergey Glazunov som lyckades knäcka Chrome vid det första tillfället. Glazuno lyckades komma förbi säkerhetsfunktionerna och köra ett skript på datorn.
Glazunov kommer med största sannolikhet att erhålla en belöning på 60 000 dollar. Både säkerhetsingenjörer och vice ansvarig för Google Chrome har uttryckt sina gratulationer till Glazunov. Justin Schuh, säkerhetsingenjör, menar att det kräver stor kunskap och förståelse för Google Chrome för att kunna knäcka webbläsaren på det sättet.
[ad#Google Blogg]
Ett team av franska säkerhetsexperter, kallade VUPEN, är de som stod för det andra hackningstillfället. De lyckades knäcka Chrome via svagheter i webbläsaren. Men VUPEN kommer sannolikt inte att erhålla något pris för sitt intrång i Chrome.
Källa 1