Under tisdagen släppte Apple en patch för sin webbläsare Safari. Patchen ska enligt uppgift åtgärda 83 sårbarheter, varav 72 av dem bedömdes vara kritiska. Google Chrome och Apple Safari använder samma ”motor” för att hantera webbplatser. Google har ett belöningssystem där användare bli belönade för att ange buggar och andra problem i Chrome. I och med att Safari använder samma ”motor” kan Apple utnyttja de slutsatser som kommer fram i Googles belöningssystem.
Apple patch åtgärdar 83 sårbarheter - Mjukvara.se
Patchen lanseras efter det att Google deltagit i CanSecWest konferensen och tävlingen ”Pwnium” där det uppdagats brister i Google Chrome. Brister som Safari till viss del även hade.
Det börjar bli en vana för Apple att släppa omfattande uppdateringar till nya produkter och mjukvaror kort efter lansering. Dessutom ändrar de ständigt sina användaravtal, något som skadar användarupplevelsen. Nyligen lanserade Apple uppföljaren till iPad 2 – ”iPad” (3). Det är den tredje iPad:en från Apple. Men de har valt att inte namn ge den med versionsnummer. De avviker alltså från namngivningen av sina tidigare produkter, oavsett iPad eller iPhone.
[ad#Google Blogg]
Oavsett kan man vänta sig att det kommer att släppas en hel del uppdateringar till den nya plattan, samt att användaravtalet kommer att ändras ett flertal gånger. I likhet med Apples övriga produkter.
Källa 1