Google kommer att delta den årliga ”CanSecWest” konferensen i Vancouver som arrangeras nästa vecka. En av programpunkterna är ”Pwn2Own” som går ut på att hackare tar sig an utvalda program för att testa dess säkerhet. Under tidigare år har hackarna lyckats knäcka Mozilla Firefox, Internet Explorer och Safari. Google Chrome har än så länge inte givit vika för hackarnas försök. I år erbjuder Google upp till en miljon dollar till de som hittar säkerhetshål i Chrome ,och samtidigt lyckas utnyttja dessa.

Google betalar 1 miljon dollar för att hacka Chrome - Mjukvara.se

Google har gjort följande uttalande om deras deltagande i programpunkten: ”Även om vi är stolta över Chrome’s säkerhet, och det faktum att det är den säkraste webbläsaren av de deltagande. Är vi medvetna om att ingen hittar brister i den, innebär det att vi missar chanser för att förbättra webbläsaren”.
Google belönar dessutom hackare som hittar brister i Windows, Flash, drivrutiner och övriga brister som kan påverka deras webbläsare. Pengarna som erbjuds kommer att delas upp mellan de som deltar och hittar brister. Alla får en del av kakan. Majoriteten av pengarna kommer dock att fokuserars just kring Google Chrome.

[ad#Google Blogg]

Att Google närvarar på mässan och deltar i ”Pwn2Own” är ett täcken på en öppenhet och en vilja att använda hackares kunskaper till något kreativt och meningsfullt.
Källa 1