Ford har tidigare ett system vid namn MyFord Touch där du kan ställa in maxvolymen för bilens stereo samt programmera in din körställning så att du endast behöver klicka på en knapp nästa gång du måste ställa in din körställning. MyFord Touch låter dig även programmera in att bilens antispinn system alltid ska vara på. Ford tar nu steget längre med MyFord Touch systemet och lanserar en form av uppgradering kallad för MyKey.
MyKey systemet är baserat i den uppsättning nycklar som finns till bilen. Dagens nycklar innehåller en liten sändare som kommunicerar med bilen för att ställa in bilen enligt de förprogrammerade inställningarna för varje individuell förare. Med MyKey kan du även ställa ställa in bilens maxhastighet beroende på vilken nyckel som används. Du kan även kontrollera vilka radiostationer som ditt barn ska kunna lyssna på genom att blockera de radiostationer som du tycker är mindre passande.  Dessutom kan du kontrollera att ditt barn alltid använder bilbältet genom att göra en inställning som säger att bilbältet måste vara på för att bilens stereo ska fungera.
Enligt Ford vill 60 procent av de tillfrågade amerikanska föräldrarna kunna blockera vissa radiostationer, men det rör sig enligt Ford endast om ett dussin av flera hundra radiostationer. Dessutom är 85 procent av de amerikanska föräldrarna mycket positiva till att begränsa bilarnas maxhastighet för sina ungdomar. Även 45 procent av de tillfrågade ungdomarna tycker att hastighetsbegränsning är en bra funktion under premissen att de får använda föräldrarnas bilar oftare.

[ad#Google Blogg]

MyKey kan tyckas vara en funktion som är överflödig och kan ersättas med en extra gnutta bra uppfostran. Men om man inte litar på sina barn när de lånar bilen så är funktionen säkert en välkommen lösning. MyKey kommer att lanseras i USA under nästa år och kommer att finnas som standard i deras dyrare modeller.
Källa:
Källa 1