Trojan kan ta över din Android-telefon. - Mjukvara.se”Gemini” är en trojan speciellt utvecklad för att infektera mobiltelefoner som använder Android-operativsystemet. Trojanen har påträffats flera gånger i Kina och säkerhetsföretaget LookOut benämner den som det kraftfullaste viruset till Android-telefoner hitinitlls.
”Gemini” sprids maskerad som diverse spel på olika tredjeparts marknader för applikationer. När den väl har laddats ner och installerats på Android-telefonen går den genom vilka applikationer som är installerade samt telefonens geografiska information.  All information sänds till en förutbestämd server som skaparna bakom ”Gemini” har tillgång till. ”Gemini” är även konstruerad för att kunna ta emot olika kommandon som sänds från en given server. Vilket innebär att ”Gemini” kan ta över kontrollen över din telefon.
Man har funnit ett fåtal virus för Android utöver ”Gemini”. Bland annat ska det finnas en trojan som kan ringa upp dyra betalsamtal. Den här trojanen har dykt upp i samband med obscena webbplatser i Ryssland.
[ad#Google Blogg]
Det är enkelt att undvika de funna virusen för Android. Genom att bara ladda ner applikationer från källor som du vet med säkerhet är trovärdiga, riskerar du inte att din telefon blir smittad. ”Gemini” och övriga virus är enbart uppladdade på tredjeparts marknader och därmed kan du bara bli infekterad om du hämtar applikationer från dem. Så håll dig till trovärdiga källor.
Källa:
Källa 1