E-böcker: Stieg Larssons trilogi följer trenden! - Mjukvara.seDen amerikanska dagstidningen ”USA Today” kommer att publicera sin bestseller lista över böcker imorgon(torsdag), det är den första bestseller listan sedan innan julhelgen. Listan innehåller 50 böcker rangordnade efter hur många exemplar de har sålt sedan förra listan sammanställdes. Det som är häpnadsväckande är att för första gången har fler än två e-böcker sålts i fler exemplar än den tryckta varianten. Dessutom har de sex översta böckerna i listan sålts i fler exemplar i e-böcker än av tryckta böcker. Totalt har 19 av de 50 böckerna sålts i fler exemplar i e-böcker än i tryckta böcker.
De otroliga försäljningssiffrorna för läsplattor, tillsammans med det enorma mediebruset kring läsplattor och e-böcker, har resulterat i att vissa e-böcker har sålts i fler exemplar än vad sina tryckta motsvarigheter gjort under samma tidsperiod. Att listan visar på så stora framgångar för e-böckerna är inte överraskande för internetbutiken Amazon och bokhandeln Barnes & Noble. De har tidigare uttalat att deras läsplattor är deras mest populära produkter någonsin. Det är med andra ord en oerhörd efterfrågan efter läsplattor och e-böcker.
Paul Bogaards, talseman för bokförlaget Knopf, uttalade sig nyligen om att e-böckernas stora försäljningssiffror efter julhelgen var väntade. Eftersom att många amerikanare vaknade upp på juldagsmorgonen med en läsplatta i ett av sina paket. De flesta har med andra ord fyllt på sin läsplatta med e-böcker under den efterföljande perioden. Stieg Larssons trilogi följer den allmänna för e-böckerna genom att sälja cirka 165 000 exemplar e-böcker och cirka 155 000 exemplar tryckta böcker under samma tidsperiod.
[ad#Google Blogg]
Troligen kommer den oerhört stora efterfrågan på e-böcker att lugna ner sig lite när vi har fått mer distans till julhelgen. Just nu törstar alla nyfrälsta läsplatte ägare efter att fylla sina enheter med e-böcker. Försäljningen av e-böcker utgör trots allt mindre än tio procent av den totala marknaden för böcker. Men tio procent av marknaden är ändå en dubbelt så stor andel  om man jämför med föregående års siffror.
Källa:
Källa 1