Flickr-Mötesplatsen för fotointresserade!

Flickr är inte bara ett digitalt fotoalbum. Flickr handlar om att dela sina bilder. Precis som fysiska fotoalbum vill man uppleva bilderna tillsammans prata, diskutera och interagera med varandra. Flickr är en mötesplats. Både för de som fotograferar och de som bara vill titta på foton. I denna artikeln kan du lära dig mer om Flickr som mötesplats.
Att tagga sin bilder på Flickr är väldigt vanligt. När man gör detta så blir dina bilder sökbara. Då kan andra hitta dem och interagera med dem. Tex kan ni på Flickr göra en sökning på mitt namn ”Christian Rudolf”(Tydligen finns det en kändis med samma namn som jag) Som ni kan se så finns det ett antal personer som fotograferat mig vid olika tillfällen. De bilderna kan jag nu skriva kommentarer till. Jag kan lägga till personerna som tagit korten som vänner och eftersom jag redan känner flera av dem så är det lätt för mig att se vilka fler bilder de har lagt upp. Jag kan oberoende av vad de gör kolla in deras fotoalbum och interagera med dem genom kommentarer. Detta är precis som under min uppväxt. Man bläddrade genom fotoalbumet tillsammans.
sprayAtt dela bilder är något man inte behöver gå till Flickr för att göra. Du kan enkelt ”flytta” på bilderna. Det kan vara till din blogg eller Facebook. Exempelvis ser ni en ”thumbnail” på en bild på mig här till vänster. Denna bilden ”ligger” på Flickr men är inklippt i denna blogg. Ett annat sätt att flytta på bilderna är att man enkelt kan posta dem på Facebook, utan att behöva ladda upp dem på Facebook. Så här gör ni för att lägga upp bilden på er blogg eller Facebook.
Gå till den sidan på Flickr med bilden ni vill ”flytta”. I mitt fall ser den ut såhär! Ovanför bilden finns det en knapp med rubriken ”All Sizes” Se bilden nedan så ser ni vart denna knapp är! Enligt Flickrs regler skall man länka tillbaka till bilden.

All Sizes på Flickr
All Sizes på Flickr

Där finner ni två alternativ:

  1. För  att posta på Facebook kan ni ta URL under punkt nr 2 ”Grab the photo’s URL:” därefter går du till Facebook och postar denna under ”post a link” I mitt fall ser URL:en ut såhär:http://www.flickr.com/photos/disruptive/3163292260/
  2. För er blog, myspaceprofil eller andra tjänster där ni publicerar texter, bilder osv. Då skall ni klippa in koden som ni hittar under ”Copy and paste this HTML into your webpage:” på tex wordpress eller MySpace.

Det är väldigt enkelt att se vad som händer ”omkring dig” på Flickr. Längst ned på din profil hittar du tre rubriker ”Around You”, ”In Your Groups” och ”From your friends” Detta är tre flöden av bilder. Inte alls olikt ditt Facebookflöde men mycket mer fokuserat på bilder såklart. Dessa tre rubriker gör att du enkelt kan följa vad som pågår i din ”omgivning” på Flickr. Se bild nedan. För er mer avancerade användare, så kan ni enkelt följa era vänner via RSS

Följ dina vänner enkelt på Flickr
Följ dina vänner enkelt på Flickr

Grupper på Flickr. Det finns en uppsjö av intressegrupper på Flickr. Man kan enkelt hitta en grupp kring ett visst intresseområde och möta in de människorna som har samma intresse, kolla in deras bilder och ladda upp egna bilder till den gruppen.
Jag har letat upp några grupper som jag tror kan vara av intresse:
Svenska tjejer. På vissa plan är jag väldigt förutsägbar.
The Ark. För er som gillar den.
För oss gamla krigare!
För Amazonälskare
Sveriges baksida
För er som är fotointresserade men ännu inte med i Flickr. Nu vet ni om ännu fler anledningen till att gå med i Flickr.
Tidigare artiklar om Flickr på Mjukvara.se