Falskt antivirus från Google sprids!

Tillsammans med Apple har Google legat i framkant bland IT-jättarna konstant under de senaste åren. Deras starka varumärke och stora utbud av tjänster gör dom till en stark spelare på marknaden, samtidigt som deras användarskara bara blir större och större. Precis som i fallet för andra starka varumärken försöker Cyberkriminella ständigt att utnyttja deras legitimitet för sina egna ändamål.

Falskt antivirus från Google sprids! - Mjukvara.se

Utredare på GFI har hittat ett antal webbplatser som marknadsför ett falskt antivirusprogram från Google. Ett meddelande på webbplatserna berättar för besökaren att datorn blivit infekterad av ett virus och därmed kan Google inte låta besökaren använda deras tjänst. För att lösa problemet ska man alltså ladda ner det falska antivirusprogrammet.
Det falska antivirusprogrammet är en variant som med största sannolikhet kommer att kräva pengar av användaren. Eller på annat sätt komma över användarens pengar. GFI konstaterar att det är väldigt få verkliga antivirusprogram (bland annat Avast, Norton, AVG) som upptäcker den falska varianten. Vilket gör den väldigt förrädisk för användarna.
[ad#Google Blogg]
Vi rekommenderar er som vanligt att hålla ögonen öppna på internet och vara vaksamma när ni surfar. I det här fallet är det ganska uppenbart att det falska antivirusprogrammet inte har något samröre med Google eftersom att varianten finns på en helt annan domän.
Källa 1