Facebook har tillkännagivit att de inlett samarbete med fem av de största säkerhetsföretagen. Samarbetet ska bland annat resultera i att användarna ska kunna ladda ner antivirusprogram via en nybyggd plattform inom Facebook.

Facebook samarbete erbjuder gratis antivirusprogram - Mjukvara.se

”Facebook säkerhetsarbete har varit drivande i säkerhetsfrågan och utvecklat en mängd säkerhetsfunktioner. De arbetar aktivt mot virus, spam och phishing försök. De har även tagit fram automatiserade system som snabbt stänger ner konton med skadligt innehåll”, säger Facebook i ett officiellt meddelande. De har valt att ingå i samarbete med Microsoft, McAfee, TrendMicro, Sophos och Symantec. Facebook kommer att integrera deras databaser för att göra sin tjänst ännu säkrare.
För användaren medför det att man inte bara är skydda av Facebooks säkerhetsteknik, utan även de fem samarbetspartnernas teknik tillsammans. Säkerhetsnivån har precis tagits till nya höjder.
Via den nya plattformen för att ladda ner antivirusprogram kommer användarna att kunna ladda ner gratis sex-månaders-licenser av samtliga antivirussviter från deras samarbetspartners.
[ad#Google Blogg]
Jag menar att Facebook nu har gett gratis antivirus till världen, om än tidsbegränsat. Antivirus är ett fundamentalt komplement till alla Windows datorer, och snart även Mac datorer. Men tanken på att antivirusprogram ofta kostar 500 kronor eller mer för ett års licens är skrämmande. Alla borde ha tillgång till antivirus för att skydda sina datorer.
Källa 1