Facebook applikationer läcker din information - Mjukvara.seFacebook har bekräftat att en stor mängd väldigt populära applikationer har läckt användarinformation till tredjepartsföretag. Bland annat kan dina personuppgifter och telefonnummer hamnat i fel händer.
Tidningen ”The Wall Street Journal” rapporterar att de tio mest populära Facebook-applikationerna har läckt användarinformation utan tillstånd. Det är alltså omåttligt populära ”Farmville”, ”Texas HoldEm Poker”, och ”Frontierville”. Dessa applikationer har enorma mängder användare, och enbart ”Farmville” uppges ha cirka 80 miljoner användare.
Den information som har läckt består av så kallade ”UIDs” (User ID). ”UIDs” kan innehålla en stor mängd personlig information, dock beror mängden information på hur du har ställt in dina intigritetsinställningar. Om du har din Facebook-profil öppen innehåller din ”UID” bland annat ditt fulla namn, telefonnummer, e-postadress, bilder och dina vänner. Har du din Facebook-profil så ”stängd” som möjligt innehåller din ”UID” möjligen ditt fulla namn och vilka vänner du är kopplad till.
Facebook har tidigare varit i blåsväder på grund av bristande sekretess kring användarnas information. De har en väldigt tydlig policy för hur användarinformation ska hanteras. Den säger att ingen eller ingenting ska kunna ha tillgång till användarnas information såvida användarna inte har gett sitt tillstånd. Tidigare den här veckan ska Facebook ha blockerat applikationer från tillverkaren ”LOLapps” för liknande informationsläckage. ”LOLapps” applikationer är dock åtgärdade och är nu tillåtna igen.
Med tanke på den stora mängden användare som applikationerna har så är den här läckan potentiellt gigantisk. Marknadsföringsbolag som tar del av den läckta informationen får stora mängder information om sina målgrupper som de kan utnyttja för egen vinning. Om du inte har sett över vilken information som du delar med dig av på Facebook, så är det med andra ord hög tid nu.
Källa:
Källa 1