Adobe "anställda" säljer falsk Acrobat Reader. - Mjukvara.seDet cirkulerar ett antal falsk e-post som vill att du ska köpa ett rabatterad Acrobat Reader version. Ett program som i vanliga fall är gratis. E-post meddelandena ser ut att vara skickade från anställda inom Adobe, men så är inte fallet.
E-posten som cirkulerar på internet uppmanar dig att köpa den rabatterade versionen av Acrobat Reader via en länk i e-postet. Efter en närmare undersökning av e-postet kan man enkelt konstatera att e-postet är falskt. Länken som du uppmanas att klicka på hänvisar dig till www.adobe-downloader-center.com, som i sin tur sedan hänvisar dig vidare till www.pdf-new-2010-download.com. Ingen av de här länkarna används av Adobe, och skulle inte ens vara aktuella för Adobe att använda.
Den sistnämnda hemsidan vill att du ska betala för att uppdatera och ladda ner en ny version, eller ett nytt program vid namn PDF Pro 2010. Programmet är en falsk version av Acrobat Reader och bör alltså inte laddas ner. Det verkar som att e-post som ”marknadsför” den här typen av Acrobat Reader kopior har cirkulerat sedan september.
En annan faktor som avslöjar e-postet som falskt är att Adobe aldrig skulle skicka ut e-post som användare inte har bett om. Ett sådant fall är nyhetsbrev, om man inte har valt att prenumerera på nyhetsbrevet så får man inte det i sin inkorg. Eller så borde det vara och så är det i de flesta fall.
Se alltså upp för falska e-post från Adobe, betala inte för Acrobat Reader som är ett gratisprogram i vanliga fall. Genom att klicka på länken i e-postet så löper du även en risk att bli drabbad av virus eller annan skadlig programvara. Var på din vakt helt enkelt!
Källa:
Källa 1