7 tips för Facebook och Twitter! - Mjukvara.seKommunikation har alltid varit viktigt och en av grundstenarna i vårt moderna samhälle, på senare tid har kommunikation i de digitala medierna seglat upp som framtidens sätt att kommunicera. Men att kommunicera via de nya medierna är inte alltid lätt, så vi ger dig sju tips för att lyckas.
Du har mycket att tjäna på att vara närvarande på Facebook, Twitter och andra sociala medier.  Du kan själv få en bättre kontroll över den bild som dessa medier förmedlar av dig. Även om du inte är närvarande på dessa medier så förmedlar de en bild av dig, du kan vara omnämnd av någon vän, finnas med i bilder som dina vänner har lagt upp eller liknande. Det är svårt att kontrollera detta totalt, men genom att vara närvarande får du en bättre överblick och kan till en viss mån hantera bilden. Vi ger dig här sju tips för hur du kan få mer uppmärksamhet på Facebook och Twitter.

  1. Facebook och Twitter är inte samma sak, utan kommunikationen fungerar annorlunda. Man når även olika människor i de olika nätverken. På Facebook knyter man till sig vänner och bekanta som man i de flesta fall har träffat i verkligheten. På Twitter knyter man istället till sig människor med liknande intressen som man själv har.
  2. Om du har en blogg som du uppdaterar regelbundet kan du lägga till bloggens RSS-fllöde i både Facebook och Twitter. Tänk dock på vad du delar med dig av i bloggen och om den passar för de kontakter som du har på Facebook respektive Twitter. Du bör även uppdatera Facebook och Twitter med andra inlägg än enbart dina blogginlägg, försök att uppmana till dialog.
  3. Var delaktig i diskussioner på både Facebook och Twitter, dela med dig av erfarenheter (gärna med en gnutta humor) och kommentera andras inlägg.
  4. Koncentrera dig på målgrupper eller en viss vänkrets när du skriver, du kan enkelt avgränsa vilka som får se vad du delar med dig av genom att ställa i dina intigritetsinställningar.
  5. Om och när du får kommentarer på dina inlägg eller svar på dina kommentarer i andras inlägg så svara på dom.  Du kan inte ignorera kommentarer på Facebook och Twitter det är som att ignorera ett direkt tilltal i verkligheten.
  6. Om du gillar dina vänners inlägg och länkar ökar sannolikheten markant för att de kommer gilla dina länkar tillbaka. Har du en blogg eller egen hemsida kan du även länka till andras bloggar och eller hemsidor på den.
  7. Försök att vara unik och dela med dig av intressanta saker. Det är större sannolikhet att dina inlägg får uppmärksamhet om det är relativt unikt. Det vill säga att inte så många har delat med sig av tidigare.

Källa:
Källa 1