F-Secure och Twitter lanserar nytt! - Mjukvara.seAntivirusföretaget F-Secure lanserade idag sitt nya antivirusprogram ”F-Secure Internet Security 2011”, ett program som ska vara utvecklat för att minska störande moment. Twitter har även lanserat ett nytt utseende för sin webbaserade klient på sin egen hemsida. En klient som är skapad för att det lättare ska gå att ta del av information.
En artikel där man blandar in ett antivirusföretag och ett populärt socialtnätverk verkar kanske konstigt. Men faktum är att för att ditt Twitter användande ska vara så säkert som möjligt krävs det ett uppdaterat antivirusprogram som skyddar dig om du mot förmodan skulle trycka på suspekta länkar eller på något annat sätt få skadliga filer på din dator. Samtidigt tar Twitter upp en allt större del av trafiken på webben. Utan Internet och dess användare finns ingen marknad för antivirusföretag, åtminstone inte i samma utsträckning som i dagsläget.
”F-Secure Internet Security 2011” innehåller allt du behöver för att din dator ska vara skyddad mot intrång via internet och andra källor. Programmet är lätt använt och lätt att ställa in efter egna önskemål, samtidigt som det är utvecklat för att köras i bakgrunden där de stör dig som använder minimalt. I dagsläget har vi ännu inte tagit del av någon recension av programmet, men det återstår att se vad det får för betyg när det har körts varmt av användarna.
Den nya Twitter klienten lanserades idag med en video på Twitters hemsida. Funktionen i sig är inte lanserad för den breda massan ännu, men lär komma inom en snar framtid. Twitter kan ses som en ständigt rinnande flod av information som vem som helst kan ta del av. Twitter har tagit åt sig av detta perspektivet när man utvecklat den nya klienten, och nu  ska det därför vara väldigt enkelt att ta del av den information som du själv vill ha. Du kan enkelt läsa tweets, se var du är omnämnd, se dina och andras re-tweets. Du kan även enkelt och snabbt se bilder och videoklipp i den nya klienten.
Det återstår alltså att se hur de nya produkterna tags emot av användarna, kommer F-Secure att lyckas med sitt antivirusprogram och kommer Twitters nya klient att tillgodose användarnas behov? Hur som helst kan man argumentera att båda två är beroende av varandra på något metastadie av Internet.
F-Secure och Twitter lanserar nytt! - Mjukvara.se
Källa:
Källa 1
Källa 2