Bitcoin Wallet

Att handla med Bitcoin är väldigt populärt. Det var den första kryptovalutan och är fortfarande störst. Ska man börja handla med Bitcoin så är en plånbok för sin valuta det första man behöver skaffa. Bitcoin Wallet är ett bra val då dess funktionalitet imponerar.

Det har skett en förändring i hur svenska småsparare investerar sina pengar. För inte så länge sedan var aktier och fonder de dominerande investeringsformerna. Detta då det är det som de blivit rekommenderade av sina banker och i och med att detta är vad media beskrivit som möjligheterna. Men på senare år så har detta förändrats.

Det började med att vissa småsparare började handla med kryptovalutor för ett par år sedan. Antalet som testat sina vingar i kryptovärlden har stadigt ökat. För ungefär ett år sedan så började utländsk press rapportera om valutorna, svensk media var inte sena att haka på. På den vägen fick än fler småsparare upp ögonen för Bitcoin.

Allt fler funderar alltså på att börja handla med kryptovalutor och det ser många som positivt. För att komma igång med sin handel så behöver man någonstans att förvara sina krypteringsnycklar. Dessa nycklar används för att komma åt den valuta man köpt så man kan handla på exempelvis bitcoin code. Nycklarna förvaras i digitala plånböcker och det finns de som inte bara är en slags förvaring, som erbjuder andra funktioner.

Bitcoin Wallet – likt den traditionella plånboken

Bitcoin Wallet är en app som bland annat finns för Androidtelefoner. Den fungerar som de flesta andra digitala plånböcker. Den lagrar alltså de nycklar man behöver för att komma åt sin valuta. Men den skiljer sig åt på vissa vitala punkter.

Dels så är det en app, detta innebär att den alltid är med dig. Man lämnar ju inte mobiltelefonen hemma när man ska iväg någonstans. Detta känner många är en trygghet. Sen så är den mer lik än vanlig plånbok än många konkurrenter då den läser QR-koder. Detta möjliggör att handla med appen i butiker.

Det blir allt vanligare att man kan betala med Bitcoin i butik. De har då en speciell QR-kod som man läser in med sin mobiltelefon. Den ger uppgifter om vart pengarna ska och liknande. Denna funktionalitet är ett stort plus och något som många efterfrågat. Den fungerar även med NFC och speciella Bitcoinadresser.

Fungerar offline

En nackdel med digitala app och liknande är att de oftast behöver vara uppkopplade för att fungera. Bitcoin Wallet kan genomföra transaktioner även om den inte har en internetuppkoppling. Det är även möjligt att ställa in vilken enhet man ska visa sitt innehav i. Alltså om man ska visa det i hela Bitcoins, mikro eller en ännu mindre enhet. Det är viktigt för att förstå hur mycket en sak verkligen kostar.

Att handla med kryptovalutor är som sagt en populär investeringsform. Det är något de flesta kan testa och det finns stora möjligheter med den mjukvara som Bitcoin Wallet erbjuder. Den gör det betydligt smidigare att hantera sitt Bitcoininnehav och dessutom så har den vettiga funktioner.