1961 arrangerades bingo för första gången i Sverige och blev nästan genast en succé. Under hela 60-talet växte intresset och i slutet av decenniet spelades bingo på runt 500 platser i landet. En folkrörelse var född.
 
Framförallt var det föreningslivet som finansierade sin ideella verksamhet genom att anordna bingo. Idrottsföreningar och schackklubbar har inte så många andra sätt att få in pengar vid sidan av medlemsavgifter och just spel. I över 50 år har bingo därför funnits som en självklar del av den svenska kulturen.
 
På 2000-talet har bingon till stor del flyttat in på internet. Eftersom spelet är så enkelt krävs ingen avancerad mjukvara för att spela nätbingo i datorn, på mobilen eller surfplattan. Men nu hände något! Från att ha varit folkligt och festligt blev spelet fult och förkastligt. Varför? Ingen skulle komma på tanken att peka finger åt idrottsföreningens bilbingo eller ens den lokala bingohallen, men så fort man flyttade in på internet blev det i vissas ögon inte längre rumsrent. Bingospelet är ju detsamma oavsett plattform, ett enkelt och lättbegripligt spel som ger spänning och glädje för en liten slant. Vad skiljer detta från Triss eller Postkodlotteriet?
 
Jo, en tydlig skillnad kom med nätbingon – möjligheten att spela för små pengar. Så länge man var hänvisad till fysiska bingohallar var man tvungen att spela de spel dessa erbjöd, och deras lokal- och lönekostnader är ju lika höga oavsett om kunderna är rika eller sparsamma. På nätet kan man välja ett bingorum som passar den egna plånboken.
 
Det finns ett gammalt uttryck som lyder: ”Det finns inga gratisluncher.”  Men det gör det faktiskt! På internet kan man spela för låtsaspengar om man så önskar, något som aldrig skulle funka i en bingolokal. Faktiskt är onlinebingo ännu bättre, man kan spela gratis och ändå ha chansen att vinna riktiga pengar.
 
Av denna och många andra orsaker är onlinebingon här för att stanna. Nyckeln till bingons framgång är spelets enkelhet. Trots olika spelformer, plattformar och bingosajter, jackpottar, singelspel och multispel är bingo ett av de lättaste spel som finns. Det går att spela närhelst andan faller på, dygnet runt, var man än befinner sig, och vad kan vara enklare än så? Det svåraste är nog att välja var man ska spela nu när möjligheterna tycks oändliga. Men det finns en lösning även på detta problem! På Online Bingo Guide har man listat fler bingosajter än vi hinner spela på. Det är bara att signa upp sig på ett konto, skaffa en bricka och hålla tummarna.