Som vi tidigare har rapporterat ökar antalet smarttelefoner i en rasandet takt. Med smarttelefoner kommer både fördelar och nackdelar. Den här gången rapporterar vi om en sämre sida av smarttelefoner. Bedragare utnyttjar varumärket Apple via SMS innehållandes skadliga länkar.
Sophos har uppmärksammat tävling Apple uppges ordna. Telefonägaren mottar ett SMS som hävdar att denne har vunnit en tävling. I själva verket finns inte tävlingen, den är skapad av cyberkriminella i deras syfte. Meddelandet innehåller en länk som användaren uppmanas klicka på. Länken leder till en webbplats som innehåller både det ena och det andra. Den uppmärksamme kan notera att länken till Apples webbplats är felaktig.

Bedragare utnyttjar Apple via SMS - Mjukvara.se

Syftet med webbplatsen du skickas till är inte klarlagt. Men vid en närmare granskning har man funnit att den är kopplad till andra webbplatser innehållandes malware och annat skadligt material.
[ad#Google Blogg]
Den här typen av kampanjer har existerat ganska länge. Bedragarna tjänar pengar på kampanjen genom att de skickar stora mängder besökare till sin webbplats. Bedragarna får betalt när besökarna klickar på länkarna som finns på webbplatsen. Även om det bara är en bråkdel av besökarna som klickar på länkarna kan det bli relativt stora summor. Dessutom är det ett enkelt sätt för bedragare att tjäna pengar.
Källa 1