En smarttelefon är en ypperlig kamrat vid i stort sett alla tillfällen. Oavsett om du är på resande fot eller har en hektisk arbetsvecka kan en smarttelefon hjälpa dig samordna din tid på ett effektivt sätt. Tyvärr har dagens telefoner ganska dålig batteritid, vilket är en markant brist. Om telefonen används aktivt under en dag är batteriet ofta slut på kvällen. Men det finns olika knep att ta till för att spara batteri under dagen.
Grejen med smarttelefoner är att de används till så mycket mer än att bara ringa med. De används som navigator, för att kolla av sociala nätverk, surfa på internet och mycket mer. Samtliga aktiviteter tär mycket på batterierna i telefonerna. Ett av de absolut säkraste knepen för att spara batteri är att stänga av de appar och funktioner som du inte använder för tillfället. Även om de inte syns på skärmen vilar de i bakgrunden där de håller sig uppkopplade och synkroniserade, såvida du inte stänger av dom helt. Appar vilar i bakgrunden för att de ska gå snabbt att få upp dem på skärmen andra gången du behöver dem.
Dåligt kodade appar tär mer på batteriet än sina bättre motsvarigheter. Kolla därför av apparnas omdömen för att säkerställa att det är en bra utgåva. Genom att kolla av omdömena kan du eventuellt även utröna om appen konsumerar mycket batteri. Appar som innehåller mycket reklam leder även till att batteriet konsumeras fortare.
Skadliga appar och trojaner kan även de konsumera mycket ström ur din telefon. Speciellt om det är appar som har behörighet att skicka SMS, geografisk position och liknande. För att undvika sådana appar rekommenderar vi att du enbart laddar ner appar från officella marknader som Apple App Store och Google Play. En antivirusapp kan även hjälp dig undvika skadliga appar och trojaner.