Anonymous startar operation ”OpRobinHood”! - Mjukvara.seDe cyberkriminella grupperna Anonymous och Teamp0ison har meddelat att de samarbetar i en ny kampanj riktad mot de stora bankerna. Tillkännagivandet är ett svar på bankernas tillslag mot ”Occupy Wall Street” rörelsen. Kampanjen går ut på att stjäla kreditkortsinformation från bankerna, för att sedan ge pengar åt välgörenhet och andra behövande. Därför kallar de kampanjen för ”OpRobinHood”.
”Operation Robin Hood is going to return the money to those who have been cheated by our system and most importantly to those hurt by our banks. Operation Robin Hood will take credit cards and donate to the 99% as well as various charities around the globe”. Anonymous menar att bankerna kommer att bli återbetalningsskydliga till kunderna som blivit bestulna på grund av bedrägeri. På så sätt kommer bankerna att skadas ekonomiskt.
Kampanjen ska enligt Anonymous uttalande skada bankerna finansiellt såväl som deras rykte. Flera stora banker har redan blivit drabbade, däribland Chase, Bank of America och Citibank. Kreditkortsinformation har stulits för att sedan användas för att ge pengar till välgörenhet. Anonymous uppmanar kunderna vid bankerna att flytta sina pengar innan det är för sent. Ett ultimatum från Anonymous helt enkelt.
[ad#Google Blogg]
Anonymous har rätt i att de flesta banker är ersättningsskyldiga gentemot kunderna om de förlorar pengar på grund av bedrägeri. Men enbart så länge kunderna kan bevisa att så är fallet. Vilket kan vara svårt i det här fallet. Dessutom kommer inte välgörenhetsorganisationerna få behålla de stulna pengarna som de mottar från Anonymous. Det har jag väldigt svårt att tänka mig.
Källa 1