3000 Bankonton hackade med Trojanen ZeuS - Mjukvara.seZeuS är en riktig arbetshäst för nätkriminella. Denna trojan är en klassiker som hjälper nätkriminella göra uttag från bankkonton. Processen är ganska enkel, såfort Trojanen märker att du loggar in på en specifik internetbank sätter den igång att överföra pengar till olika konton. Summorna är inte stora för att det skall dröja ett tag innan offret märker vad som sker. Dessa konton töms sedan av ”mulor” för att dölja den slutgiltiga mottagaren. Man estimerar att ca 675000 pund stals från dessa 3000 offer.
Vilken bank(förutom att den finns  england) som drabbats avslöjas inte av källan då en polisutredning pågår. Man spekulerar dock i att det finns flera sådana här ZeuS trojaner till som är aktiva. Under de senaste veckorna har man knäckt flera Botnets. Antagligen pågår det länsningar av konton medan detta skrives.
Detta är återigen ett symton över hur lönsamt det är idag att vara cyberkriminell. Det är bara de lägsta kriminella som gör värdepappersrån idag. Nätkriminaliet som denna är mycket säkrare och mer lönsam. Det beror på att den typen av projekt har hög skalekonomi. Några få personer kan dra in tiotals miljoner kronor på att göra sådana här hack.
Källa