Youtube Öppnar Hyrfilmsbutik! - Mjukvara.seLaglig streaming av film är ett hett område. I Sverige finns det ett företag som heter Headweb som håller på att etablera en betalmodell för streaming där man kan ”hyra” en film för 29-39 SEK under 1-2 dygn. I all tysthet håller Youtube på att göra samma sak i USA. Tyvärr är Youtubes videouthyrningstjänst ännu inte tillgänglig från Sverige så det krävs proxytjänster för att använda denna tjänst om du surfar från Sverige
Officiellt är denna tjänst inte lanserad. Inte ett enda ord är yppat om denna från Google. Anledningen till det är att man antagligen ännu inte är färdig för en lansering innehållsmässigt. Man saknar helt enkelt distributionsavtal från de stora filmdistributörerna. Priset på filmer i denna ”testtjänst” är mellan 99 UScent till 3,99 USD och man får lov att se filmen under 48 timmar för detta pris.
Nu saknar man ett ordentligt utbud av filmer. När detta väl är på plats tror jag detta kommer bli en succe. Anledningen till det är är tvåfald:

  1. Google har mycket förtroende. Ingen kommer känna tveksamhet att köpa av Google
  2. Tack vare Youtube kan de enkelt nå användare. Först ser man kanske en teaser på filmen, därefter får man ett erbjudande om att se hela filmen för en billig peng. Det är lätt billigt att nå användarna.

Jag bedömmer att vi kommer få se en skarp lansering av denna tjänst inom ett par månader och då kommer det smälla högt. Tyvärr tror jag inte Sverige kommer omfattas av denna premiär.
Relaterade poster
Ladda ner film från Youtube