Hur mycket är ditt Facebook konto värt? - Mjukvara.seNågonstans mellan 25 och 45 UScent om man frågar en rysk hackare som kallas Kirllos. Detta gäller såklart under förutsättningen att du köper 1000 konton. Enligt Verisign har vår ryska vän inloggingsdata till 1,5 miljoner konton till salu. Enligt Verisign har Kirllos redan sålt ca 700000 konton. Han skulle därmed ha tjänat minst 175000 USD på att sälja infloggingsdata till Facebook.
Varför köper då nätkriminella Facebookloggins? Det enkla svaret är att de vill sprida kod som infekterar din dator, dvs de vill från de konton de köpt sprida kod till vänner till kontoägaren. Skickar man ett meddelande med rubriken ” Fräcka bilder från festen” i fredags så kommer x % att öppna dem och datorn infekteras med något otyg. Man vill på detta sätt komma åt mer informatoin om dig, tex kontokortsinfo eller loggindata till andra tjänster
Det finns också mer avancerade blåsningar, där de kriminella försöker locka dina vänner att hjälpa dig, i tron att du hamnat. De kanske låter dina vänner tro att du är i NY och fastnat där pga flygkaoset som varit de senaste två veckorna. Att du behöver pengar och de behöver bara överföra några hundra dollar till ett visst konto.
Så nöj dig inte med att vårstäda trädgården i helgen, uppdatera även ditt Facebookkonto med ett nytt lösenord!
Relaterade inlägg:
Hacka Facebook
Facebook Trix