Yale utsatt för 10 månader långt intrång! - Mjukvara.seDet vida berömda och erkända amerikanska ”Ivy League” universitetet Yale har meddelat att man har varit utsatta för intrång i sina databaser under cirka 10 månaders tid. Intrånget ska ha omfattat namn och personnummer på cirka 43 000 personer som på något sätt varit kopplade till universitetet under 1999. All information finns tillgänglig via Googles sökmotor om man bara vet hur man ska göra.
Informationen var tillgänglig för Google på grund av att den var lagrad på en FTP-server i Universitetets struktur. När Google sedan la till FTP-servrar i sin indexering för sökmotorn under 2010 indexerades all information på servern och blev tillgänglig för allmänheten genom sökning. Det är inte klart hur Yale upptäckte intrånget eller om någon okänd tredje part har utnyttjat informationen för egen vinning.
[ad#Google Blogg]
Men enligt deras meddelande har de tagit ner FTP-servern sedan intrånget upptäcktes, de har dessutom tagit bort filerna innehållandes information samt gjort sökningar på Internet efter kopior på filerna. IT-chefen på Yale menar att det är högts otroligt att någon information har hamnat i orätta händer, då FTP-servern haft en väldigt speciell adress. För att hitta informationen via Google har man varit tvungen att känna till adressen.
Yale har erbjudit samtliga personer i filerna två års gratis övervakning över ens kreditkort och identitet på Internet som kompensation för intrånget och eventuell missbrukad information.
Källa 1