Studenter hackade skoldatorer för att ändra betyg - Mjukvara.seTre studenter i Kalifornien, USA, har arresterats för att ha hackat skoldatorer med hjälp av keyloggers. De anklagas för att ha brutit sig in på sin skola, hackat skoldatorer och ändrat sina och andra studenters betyg. Enligt rapporter bröt de tre studenterna sig in på skolan under nattetid. Väl inne på skolan ska de ha brutit upp vaktmästarens skåp och stulit huvudnyckeln. De ska sedan använt den när de tagit sig i resten av skolans lokaler. Därefter ska de ha placerat keyloggers på skol- och lärardatorer samt stulit kopior av kommande prov.
De lät sina planterade keyloggers samla in ett antal lösenord. Lösenord som de sedan använde för att logga in på ett lärarkonto i skolans internetportal. Via portalen ska de sedan ha bättrat på sina och andra studenters betyg. I det här stadiet ändrade de betygen i små steg så att deras övergripande betyg skulle öka, utan att det skulle sticka ut markant.
Studenterna ska ha ändrat betyg flera omgångar under en längre tidsperiod. Deras kampanj upptäcktes då en annan student uppmärksammat skolpersonalen om händelserna. Skolans rektor menar att det inte är personalens fel, då studenterna mestadels gjort sina handlingar under nattetid.
[ad#Google Blogg]
Skolans lärare har blivit ombedda att ändra lösenord på sina datorer och inloggningskonton till internetportalen. Skolan kommer även att öka nätverkssäkerheten för skolans datorer, samt uppgradera de fysiska låsen på skolans lokaler.
Källa 1