Spotify- En grym svensk musikapplikation

Spotify är den i särklass bästa musikspelaren på nätet. Enligt mig då vill säga. För en knapp hundring får Du Spotify- En grym svensk musikapplikation - Mjukvara.setillgång till i stort allt Du kan tänka Dig i musikväg. Får Du en inbjudan är det gratis. Just nu är problemet att man måste ha en inbjudan 😉
Spotify fungerar i stort sätt som Din egen interna musikspelare. Du söker på artist, låt eller album och Du får upp allt som finns på Ditt sökord. Det är något dåligt utbud vad gäller äldre musik som inte är tillräckligt bred. Jag tror dock att Spotify kommer att expandera musikaliskt och användarmässigt.
Spelaren är otroligt lätt att använda och Du kan som sig bör skräddarsy Din profil så att den passar Dig. Det är emellertid trevligt att låta Spotify göra jobbet då detta ökar Dina musikaliska upplevelser å det grövsta.

Skärmdump från Spotifyes programvara
Skärmdump från Spotifyes programvara

Det är bara ungefär två månader sedan programmet släpptes till mer eller mindre till allmänheten. I alla fall är det ingen Beta längre även om en invite kräves. Innan dess har man kunnat använda programmet i ungefär ett år, om man hade turen att ha fått en inbjudan då vill säga. Skaparna lät medvetet dra ut på processen för att låta Spotify få växa organiskt. På detta sätt kunde alla eventuella buggar och felaktigheter visa sig innan de släppte skapelsen till oss vanliga plebejer. De hade väl lärt sig av Gmail kan man tro.
I Spotify finns det direkt länkar till enskilda låtar. Du kan alltså få en URL på en specefik låt som du sedan kan skicka via msn, mail, facebook eller baka in i en blogg på nätet. Låten blir alltså ett objekt och kan lätt transporteras mellan individer. Bloggar Du kan Du skapa låtlistor och länka dem direkt till musiken på Spotify. Ett bra sätt att spela musik på Din blogg utan att bryta mot lagen eller bli ruinerad på kuppen.
Har Ni inte Spotify redan nu så skaffa det pronto. Jag fattar inte hur jag klarat mig utan det i alla dessa år. Mjukvara.se skall se om vi inte kan fixa ett gäng invites från Spotify och skicka ut till Er.
Frågan som säkert inställer sig hos er läsare är vilken favoritmusik vi har här på Mjukvara. VIlken musik rullar i mitt headset när jag skriver detta? Jo, för er som har en Spotifyprogramvara i er dator, ni kan lyssna på denna!
TKj om Spotify
Din IT Kunskap om Spotify
Simon är något negativ till Spotify
Relevanta länkar:
Mjukvara om LastFM och MusicOvery