Spotify begränsar sina gratiskonton!

Spotify begränsar sina gratiskonton! - Mjukvara.seSpotify har idag meddelat att de kommer att begränsa lyssnandet för de användare som har Free- eller Open-konton. Enligt Spotify kommer begränsningarna innebära att de kan tillhandahålla ”On-demand” gratis musik till fler och fler användare. Samtidigt menar de att begränsningarna enbart kommer att påverka de som använder Spotify extensivt, och för de finns betalvarianterna Unlimited och Premium.
Spotify har blivit en enorm succé i de europeiska länder där det lanserats, och har på sätt och vis revolutionerat sättet vi lyssnar musik på. Med hjälp av Spotify lyssnar vi på en bredare musik, musik som vi kanske inte hade lyssnat på utan Spotify, samtidigt som vi har minskat piratkopieringen.
De förändringar som kommer att ske från och med första maj är:

  • Spotify Free och Open användare kommer att kunna lyssna 20 timmar i månaden, de första sex månaderna. Därefter kommer det att begränsas till tio timmar i månaden.
  • Dessutom kommer man enbart att kunna spela varje låt fem gånger gratis.

Dessa förändringar gäller konton som registrerats innan första november 2010, samma ändringar kommer att träda i kraft för de som registrerat sitt konto efter dess, fast med sex månaders förskjutning.
Spotify meddelade samtidigt att de kommer att lansera några nya funktioner inom de närmaste månaderna. Att man väljer att berätta detta i samma veva är ett kommunikativt verktyg för att blidka användarna och deras reaktioner mot de nya begränsningar. Vill man ha kvar obegränsat lyssnande får man helt enkelt punga upp de 49 kronorna som det kostar i månaden för Spotify Unlimited.
Källa:
Källa 1