Sony Playstation Network utsatt för attack! - Mjukvara.seSony Playstation Network har blivit utsatt för omfattande attacker där förövarna har kommit åt uttömmande information om användarna i nätverket. Det handlar om miljontals människor som har fått sin information stulen i dessa attacker.
Sony har gått ut med ett informationsbrev till samtliga användare av Sony Playstation Network som förklarar vad som har hänt, samt att de bör vara vaksamma över de bankkonton som de registrerat i nätverket. Det är oklart vilken omfattning av information som förövarna lyckats komma åt men helt klart är att de har kommit åt användarnamn, lösenord, adresser, födelsedatum och möjligen finansiell information så som bankkorts nummer.
Sedan attacken blivit känd av Sony har deras Playstation Network varit offline för hantera situationen. Samt sammanställa attackens omfattning och åtgärda de säkerhetsbrister som har gjort attacken möjlig. De har meddelat att de kommer att starta upp nätverket gradvis så fort de har genomfört ovanstående åtgärder.
[ad#Google Blogg]
Sony Playstation Network är ett nätverk som används för att spela spel med andra spelare oberoende av geografisk placering. Det kan även användas för att köpa nya spel via webben. För att dra en parallell till datorspel så har man inget antivirus skydd på sin playstationkonsol till skillnad från sin dator där det är ett måste. Det finns liknande nätverk för datorspel, så som onlinespel som World of Warcraft. Spelar du mycket spel via internet är det intressant att se hur du skyddar din dator på bästa sätt med antivirus för spel.
Källa 1