Sleepa till Android

Fler och fler svenska tycks uppleva svårigheter med att somna om natten. I takt med att smartphones och appar ökar i popularitet ökar därmed även efterfrågan av appar som kan hjälpa en med sina sömnsvårigheter. En av dessa appar är Sleepa och den senaste versionen finns nu tillgänglig att ladda ner från Google Play.

Med Sleepa kan användaren välja mellan ett stort utbud av HD-ljud som både kan förbättra din sömn, men också göra dig mer lugn och därmed användas som en sorts meditationsljud.

Somna med ett urval av 32 lugnande ljud

Sleepa-appen innehåller 32 olika, lugnande ljud från fyra olika kategorier. Användaren kan välja vattenljud, som exempelvis ljudet som uppstår när regnet slår mot fönsterglaset, eller ljudet som uppstår när vågorna slår mot havet. En annan kategori är naturljud, som fågelkvitter eller andra ljud från naturen. För den som saknar stan när hen befinner sig ute i landsbygden finns det stadsljud att välja mellan; som ljudet av ett tåg eller flygplan som susar förbi. Sista kategorin är meditationsljud, med ett urval av pianoljud, orientalisk flöjt och “white noise”.

Möjlighet för timeravstängning

En stor fördel med Sleepa-appen är att användaren kan välja att ställa in en timer som automatiskt stänger av appen. Då slipper man bekymra sig över att appen kör hela natten och därmed tar onödigt med batteri på mobilen. Det finns väl ingen större rädsla som ligger och gror än att man en morgon inte skulle komma i tid till jobbet eller plugget för att mobilen dött under natten och därmed alarmet inte ringt?