SEGA Corp har tillkännagivit att deras tjänst ”SEGA Pass” blivit utsatt för ett storskaligt intrång vilket resulterat i att 1.2 miljoner användare har fått sin information stulen i attacken. I ett meddelande som SEGA Corp skickat till sina kunder meddelar de att kundernas e-postadresser, födelsedata och lösenord blivit stulna i attacken. Enligt SEGA ska ingen finansiell information om kunderna ha blivit stulen då de använder sig av en tredjepartsleverantör av betalningssytem.

SEGA utsatt för intrång – 1.2 miljoner användare drabbade! - Mjukvara.se

Som en åtgärd för att förbättra säkerheten på ”SEGA Pass” har tjänsten tagits ner från Internet för att stärka säkerheten. De har lämnat ett meddelande på webbplatsen som säger att tjänsten är temporärt ur funktion för förbättring, samt att det inte går att registrera sig som användare eller ändra sin information för än tjänsten tas i bruk igen.
Förövarna bakom attacken har än så länge inte trätt fram. Dock har LulzSec, ett kollektiv av hackare, trätt fram på Twitter för att erbjuda sina tjänster i att hämnas på förövarna. LulzSec är de som nyligen attackerade Sony, PBS, FBI, CIA, andra myndigheter i USA samt spelservrar online. LulzSec firade nyligen sin 1000:e tweet på Twitter och gav då en inblick i sitt kollektiv där de bland annat tog ansvar för ovanstående attacker.
De menar vidare att deras handlingar är resultatet av ett naturligt fenomen som härstammar i den yngre Internet generationen som enligt LulzSec är beroende av en snabb ombytlig värld. De står inte ut med repetition.
LulzSec’s attacker har givetvis varit en pekpinne i dålig säkerhet i olika internettjänster och de fortsätter med all säkerhet att vara det. Givetvis kan man inte rättfärdiga deras handlingar genom detta. Men deras attacker får folk att öppna ögonen för vad de är beredda att offra för information ifall de tjänster de använder blir utsatta för intrång.
Här kan Du  läsa mer om datorvirus och datorintrång!
Källa 1