Phishing(sv Nätfiske) är en typ av internetbedrägeri där man försöker, främst genom e-mail, locka av användaren information om olika konton. Det kan vara konton till banker, betalinstitut eller tex Paypal. Det mail som du som användare får kan vid en ytlig anblick verka som om det kommer från tex din bank. Men man skall kolla alla sådana mail med ett kritiskt öga. Bedragarna är skickliga men ofta finns det information i dessa mail som är direkt felaktig. Bilden nedan är ett bra exempel på det.

Exempel på Phishingmail
Exempel på Phishingmail

Bedragarna skickar dessa Phishingmail till alla de har adresser till i hopp om att någon är så dum att de nappar. Skulle någon klicka och ange sin data överförs pengarna snabbt till andra kontoinnehavare och pengarna är borta för alltid. Bästa tipset för att undvika detta är att om du får ett mail från din bank, ringa dem och få det bekräftat.
Relaterade inlägg:
Bli inte lurad av Phising
Om du gillar denna artikeln så prenumerera på Mjukvara.sePhishing-Vad är Phishing - Mjukvara.se. Om du är inne på Mikrobloggande följer ni mig på Twitter här