Passa på att fixa till datorn

I dessa tider är det många som tycker om att fördriva tiden på olika vis såsom att spela spel, pyssla och en hel drös av andra saker. Du kanske är trött på allt det och vill ha ett bra tips på vad du kan hitta på för något när du är hemma och inte har något att göra? Då kan du med fördel läsa artikeln här. Vi kommer att ge tips på en sak att göra hemma som är gratis, och som du kanske inte förut har tänkt på att du kan göra.

Hårddisken är datorns hjärna

Det vi föreslår är att du börjar rensa ut din hårddisk och städa upp i datorn om du kanske hellre vill prova på att sy och i så fall kan du enkelt hitta din nya symaskin på internet. Men om du känner dig manad av tanken att få en snabbare och inte minst en effektivare dator så är idén på att köra en storst¨dning av hårddisken kanske inte ett särskilt dålig förslag.
Självklart tycker vi alla om att göra olika saker och vissa aktiviteter passar bättre till en del framför andra. Det kan vara väldigt svårt att bara utifrån det blå komma på nya saker att göra hela tiden och därför får du detta tipset från oss. Att ta hand om sin datorn är något många ofta glömmer bort, men det kan finnas fördelar med att hålla datorn i ett bra skick, men hur ska man då göra om man ska rensa hårddisken? Här kommer här lite olika tips till dig, som tycker om att ha något att göra istället för att bara titta på när klockan tickar iväg.

Skapa utrymme och effektivisera

Börja med att kolla igenom datorn. Du har säker en hel drös med program som du inte längre använder. Kom ihåg att det bästa är att avinstallera programmen från kontrollpanelen. Du ska givetvis ta bort de program som du inte använder. De tar ju bara plats och det kan sakta ner datorns effektivitet en hel del, något som gör att den blir långsammare. Och är det något de flesta avskyr så är det långsamma datorer.
Det är inte bara program som kan belasta datorns minne och effektivitet. Det ligger ofta massor med filer i datorn, som egentligen inte används till något. Dessa kan vara svårare att radera på egen hand men det finns massa gratisprogram på nätet som rensar ut gamla och oanvända filer som inte behövs. Att rensa ut gamla filmer, musik och bilder är givetvis också något som kan skapa mer utrymme på datorn.