Nya Skype 5.0 integrerar Facebook

Skype har idag lanserat sin nya applikation för Windows, Skype 5.0. I den nya applikationen ser vi ett antal nya funktioner och ett antal vidareutvecklingar till det bättre. Bland annat kan du nu koppla ihop Facebook med din Skype applikation.
Just integrationen av Facebook är en intressant funktion i den nya applikationen. När du väl har kopplat ihop applikationen med ditt Facebook-konto kan du enkelt ringa och sms:a dina Facebook-vänner. Under Facebook-fliken i applikationen får du även ett nyhetsflöde, precis som på Facebook i vanliga fall. Under varje statusuppdatering i nyhetsflödet finns det två nya knappar som enkelt ger dig möjligheten att sms:a eller ringa dina vänner. Detta för att du så smidigt som möjligt ska kunna ta kontakt med dom.
De Facebook vänner som även är Skype-kontakter ringer gratis till varandra via Skype applikationen. Under statusuppdateringarna för de vänner som inte har Skype dyker det upp ett en ikon för att lägga till vännerna som Skype-kontakter. Utöver att kunna ringa via knappar under statusuppdateringarna kan du även bläddra genom dina Facebook-vänner för att se vilka som har Skype, och som du därmed kan ringa till via Skype-applikationen.
Den nya Skype-applikationen ska även ha ett bättre stöd för videogrupp-samtal för upp till tio personer.  Den har även en förbättrad kontaktlista med stöd för profilbilder vilket ska uppmana användarna att ladda upp just en sådan för att lättare hanteras i andras kontaktlistor.
Skype 5.0 är en klar förbättring gentemot föregångaren och integrationen av Facebook ligger rätt i tiden just nu. Allt fler ser potentialen i att knyta till sig Facebook-vänner för att skapa sig en internetprofil. Vilket i sig blir allt viktigare i dagens samhälle. Med Skype 5.0 får du ett nytt verktyg att ta kontakt med dina Facebook-vänner på och det är ju alltid bra.
Nya Skype 5.0 integrerar Facebook - Mjukvara.se
Källa:
Källa 1