Under min semester bestämde jag mig för att denna bloggen förtjänade mer kärlek än vad den fått. Som ni kan ser av aktiviteten är jag en man vars avstånd mellan tanke och handling är kort.
I början av veckan avslutade vi vår serie om säkerhetsmyter där vi berättar lite om hur man bör agera för att vara så säker som möjligt. Vi fortsatte sedan där vi diskuterade fysisk datorsäkerhet, alltså om du tex säljer din dator, så bör du rensa din hårddisk med ett program. I torsdags kväll träffade jag Andreas Stenhall på AlltOmVista och snackade lite webplatser inom data/IT.
Veckans action får Micosoft stå för. Under veckan visade sig att det fanns vissa akuta säkerhetshål i Windows. Har ni inte ännu gjort det bör ni omgående uppdatera er Windowsprogramvara.
Det har hänt en del annat i övriga bloggosfären som förtjänar att uppmärksammas. Johan på Softtype har skrivit en utmärkt instruktion om vad man skall göra vid systemåterställning. Manou visar dig hur du kan snabba upp ”Send-to-menyn”. TKJ har skrivit om antipiratlagen. Även om Mjukvara.se är de som förlorare på piratkopiering är jag filosofiskt övertygad om att upphovsrätten i vårt samhälle är anpassad till den tiden då Gutenberg uppfann tryckpressen, typ.
Ha en bra söndagskväll!