Jag har alltid gillat Bruce Willis. En tuff kille som ändå kan spela hångelmusik. Vem vill inte vara det? Han är tom avundsvärd när han är smått galen i ”De 12 apornas arme” Då förstår ni min besvikelse när jag testade MyHeritages vilken-kändis-är-du-lik tjänst. Applikationen tog fram åtta kändisar som jag var lik. Aretha Franklin visade sig vara en av dem. Lite oroväckande med tanke på att Aretha är afroamerican. Det är också förvånansvärt att alla de kändisar jag är lik, har hår på huvudet. Nåja. nu är det en mössbild jag laddat upp så jag får kanske skylla mig själv. Det går faktiskt inte att förvänta sig att systemet skall veta vad en mössa är. Jag borde tagit en bild där jag visade min vackra huvudsvål. De kändisar som systemet tyckte jag var lik är: Clara Bow, Robin Williams, fred Durst, Janica Kostelic, Aretha Franklin, Kim Rossi Start, Luke Wilson och George Hargi.
Jag är inte alls lik Bruce Willis!!! - Mjukvara.se
Jag tycker denna tjänsten är rolig. Det är interaktivitet. En tjänst som man konsumerar och som man sedan vill dela med andra. I verkligheten är det mycket svårare att göra sådant här. Visst, man delar, när man tittar på film eller pratar om böcker man läst med andra som läst det. Men just denna typen av enkla underhållande tjänster är nätets styrka. Det är roligt. Det är skratt. Man kan också dela upplevelsen trots att man är långt ifrån varandra geografiskt.
Tjänsten är enkelt ”flyttbar”. Du kan välja vart du vill ”förflytta den”. Det kan vara till Facebook, blogger, MySpace osv. WordPress finns inte som förhandsval men om du väljer ”annat” så ligger där kod du enkelt kan klippa in under HTML-läget i din wordpressblogg, voila, så ser det ut som kändiscollaget ovan.
Bilden nedan visar var du hittar koden och hur det ser ut.
Jag är inte alls lik Bruce Willis!!! - Mjukvara.se
Om ni nu testar denna tjänsten och det visar sig att ni är lik Jenniffer Love Hewitt, så hör ni av er till mig 😉
Om du gillar denna blogposten så prenumera på Mjukvara.se här. Om du är inne på Mikrobloggande följer ni mig på Twitter här
Läs även Mjukvara.se:s kom igång guide för MyHeritage
Läs mer om att släktforska