Musicovery.com är en helt unik musikspelare på intenet. Det är den perfekta festblandaren. Du väljer bland 18 genrar och ställer in Ditt eget mood och inom vilka tidsramar Du önskar ha musiken spelad från. Mooden ställer Du in genom att peka på en tvåaxlad pad där Energetic kontrar Calm och Dark kontrar Positive.

Vem vill ha Achmet the dead terrorist i sin musikspelare
Vem vill ha Achmet the dead terrorist i sin musikspelare

Genom den dubbla axeln tar Musicovery fram den perfekta listan för Din sinnesstämning. Fantastiskt. Dessutom är det en mycket snygg site som lockar till inspiration. Du får musik spelad för Dig som Du inte visste fanns men som ändå passar Dig som handen i handsken. En väl passande handske dessutom. Blir Du medlem (vilket inte alls är nödvändigt) lär sig Musicovery vad Du tycker om och vad Du inte tycker om. Den skräddarsydda funktionens kvalitet ökar alltså i takt med hur mycket Du använder tjänsten.
Så till det mindre bra med sidan. Det är (än så länge hoppas jag) ett relativt begränsat utbud av låtar. Det är ganska tydligt att kreatörerna har utgått från sina egna musikaliska preferenser, vilket är det som gör sidan personlig samtidigt som det gör den begränsad. Förhoppningsvis kommer detta att bli bättre. Men då krävs det mer musik.
Den andra saken som jag inte bara tycker illa om så där för att ha något negativt att komma med är annonserna. Dessa lägger sig nämligen till höger och är omöjliga att klicka bort. Nu finns det säkert en och annan brorduktig-hacker som kommer att säga att det visst går att gömma dessa irriterande element. Låt mig då säga att det inte primärt är för Er denna typ av tjänster produceras. Det skall vara lätt att surfa musik. Internet skall vara ett hjälpmedel för folket, inte tvärt om.