Lösenordsgadget för Vista

Häromdagen hade IDG en artikel om de 20 bästa Gadgetarna för Vista, skriven av Andreas Stenhall. I denna artikel finns det en Gadget som faktikst förtjänar ett extra omnämnande: ”Password Generator” Vilket problem löser denna då? Ofta är det så att användare använder ungefär samma lösenord till alla de sidor där de behöver lösenord. Detta är MYCKET DÅLIGT ur säkerhetssynpunkt. Knäcker den mörka sidan ett lösenord, kan de knäcka alla dina lösenord.
Lösenordsgadget för Vista - Mjukvara.seGadgeten är enkel att använda. Du bestämmer själv hur många tecken lösenordet skall ha genom att trycka på plus eller minus sedan trycker du ok och du får ett lösenord som innehåller både bokstäver(stora som små) och siffror, som detta: jAVAw5Ws. Gadgeten har en liten extra funktion. När du trycker ok, sparas lösenordet automatiskt i klippbordet så du kan direkt göra ”paste”(Ctrl v) och så är lösenordet på plats.
Jag gillar denna. Jag testar en hel del och behöver löpande nya lösenord. Speciellt den lilla extra funktionen där man enkelt klipper in de nya lösenorden visar att snubben som gjort den, verkligen tänkt till.
Dock undrar jag varför den inte fick ett högra betyg av Andreas 😉
Här kan du ladda ned lösenordsgadgeten!