Soffan är skön och djup men tv:n är misär. Det regnar och är grått ute. Du vill helst inte gå iväg till videobutiken och nuförtiden är nedladdning knappast en riskfri aktivitet. Din flickvän vill tvinga iväg dig och köpa glass och hyra en rulle. Vilket känns som en oöverstiglig upplevelse. Det är alldeles för skönt under filten!
Headweb heter lösningen på ditt problem! En videobutik på nätet där du under 24 timmar kan hyra en film för 29-39 SEK. Du slipper bli blöt och lämna soffan!
headwebHeadweb blev utsedd till tredje bästa websidan 2009 av Internetworld och bäst i kategorin underhållningstjänster och jag måste tillstå att det är en av de bästa videobutikerna jag varit inne i, den ligger ju hemma i min soffa!
Hur funkar Headweb?
Inte alls olikt en vanlig videobutik. Du väljer film eller flera. Dessa filmer har du tillgång till under 24 timmar och precis som en hyrdvd, kan du se dem så många gånger du vill. Det som skiljer är betalsätten. I en vanlig butik är det kontanter här kan du inte välja kontanter men väl flera andra sätt. SMS betalning(då är den en krona dyrare än utsatt pris), du kan använda ett förbetalt konto, eller betala för varje film med ditt kreditkort. När det är gjort är det bara att se filmen.
Lulllull
Faktum är att Headweb är så mycket bättre en vanlig videobutik. Du kan se de första två tre minuterna  av filmen, gratis, bara för få en smak av den, om du vill se den. Du kan se vad andra tycker, toplistor på genrenivå och kommentarer från andra användare. Allt för att du enklare skall kunna finna det du vill ha för kvällen.
Inte bara hyra
Om det är så att du vill äga filmen, så kan du lika enkelt som du hyrt filmer köpa dem. Jag upplevde det som lite omständigt eftersom jag hade svårt att hitta rätt men primärt är ju Headweb en hyrbutik så jag har en del förståelse för det. Filmer du köper kan du dessutom göra vad du vill med. Du behöver inte bara spara dem på datorn utan du kan bränna dem på en dvd. Fildela dem rekommenderar jag inte då någon typ av spårning verkar inbyggd.
Utbudet av filmer?
Tyvärr är utbudet lite skralt. Idag har man distributionsavtal med två filmbolag. Detta gör att toplistor mellan tex Lovefilm och Headweb skiljer sig åt mycket. Jag tror inte detta är Headwebs fel. Rättighetsbolag är svåra att ha att göra med och ligger lite efter vad det gäller internet. Dock drabbar det dig som kund, ganska många filmer måste du se någon annanstans. Detta drabbar Headweb i förlängningen. Detta är ett problem jag tror vi ser en lösning på under de kommande 12 månaderna.
Varför Headweb
Det kan summeras med ett enda ord. Enkelhet. Bara det faktum du kan enkelt kan logga in via Facebook säger en hel del.
Om du gillar denna blogposten om Headweb så prenumerera på Mjukvara.seHeadweb-Din videobutik på nätet! - Mjukvara.se