Framtida virus kan stjäla din verklighet - Mjukvara.seFramtida ”hackare” kommer att vara ute efter ditt onlinebeteende och hur du kommunicerar med dina vänner på sociala medier. Forskarna menar att allt material som kan generera pengar åt ”hackarna” är i riskzonen för virusattacker.
En grupp av forskare menar att ”hackarna” i framtiden kommer att använda sig av avancerade och välriktade så kallade ”malware” attacker för att komma åt användarnas beteende mönster och relationer på sociala medier. Sociala medier kommer att vara ”hackarnas” främsta mål för ”malware” attacker.  Med hjälp av informationen som finns där, kan ”hackarna” kategorisera användarna demografiskt, kartlägga användarnas livsstil och köpkraft och mycket mer. Forskarna har gett en sådan ”malware” attack namnet ”stealing reality”, viket är rimligt då viruset nu är ute efter verklig information och användares relationer.
Forskarna menar även att det bara är en fråga om tid innan ”hackarna” har utvecklat ett starkt och effektivt virus för att komma åt informationen. Enligt forskarna bör ett sådant virus utvecklas för att spridas långsamt och grundligt. Detta för att viruset ska undgå att upptäckas av antivirusprogram och nätverks administratörer. Enligt forskarna kan ”hackarna” redan ha utvecklat ett sådant virus, det har bara inte upptäckts än.
Tänk på vad ett sådant virus kan åstadkomma med alla information som finns om dig på internet och sociala medier. Det kan utnyttja dina relationer med dina vänner online för att ekonomisk vinning eller enbart skapa kaos för dig och dina vänner online. Ett sådant virus är ytterligare en anledning att fundera över vad du delar med dig för information på sociala medier och Internet överlag.
Andra Artiklar om Virus
Jämför Antivirusprogram
Jämför Gratis Antivirusprogram
Källa:
Källa 1