Företag vill bädda in spionprogram i ett spel för Android! - Mjukvara.seHur kan man sprida ett spionprogram(spyware) till så många användare som möjligt utan att de märker det? Svaret är ganska enkelt och relativt beprövat av diverse spyware-tillverkare, det vill säga att bädda in spionprogrammet i andra legitima program med stora användargrupper.
Det är precis vad som spyware-tillverkare ville göra med hjälp av en spelutvecklare för Android som har ett populärt spel ute på marknaden. Spelutvecklaren har blivit tillfrågad om att ingå i ett partnerskap med spyware-tillverkaren, genom att ingå i ett partnerskap skulle spyware-tillverkaren bädda in sitt spionprogram i spelet i och med nästa uppdatering. Spyware-tillverkaren vill även framställa sig som ett seriöst företag som skapar kvalitativ och kvantitativ statistik över användandet av mjukvarutillverkarnas applikationer. Detta för att de ska framstå som legitima mot företagen som de vill ingå i partnerskap med.

[ad#Google Blogg]

Spelet som spyware-tillverkaren ville bädda in sitt spionprogram i, var det populära ”Tank Hero”. Spelutvecklaren fattade misstankar mot spyware-tillverkaren och började undersöka spionprogrammet. Det visade sig att de gjorde det hade all rätt att göra det då spionprogrammet kräver tillgång till mer information om användaren än vad som är nödvändigt för att det ska fungera som ett statistikprogram. Spelutvecklaren svarade därför att de hellre hade varit arbetslösa än att bädda in spionprogrammet i deras spel.
Källa:
Källa 1