Facebook lanserar nya funktioner. - Mjukvara.seFacebook lanserar nu en ny typ av grupper som ska göra facebook lite mer avgränsat mellan stora nätverk av vänner. Facebook lanserar även en funktion som låter användaren att ladda ner stora delar av sin Facebook-profil i en .zip-fil.
Facebook bjöd igår in den samlade teknologipressen till ett event där de lanserade de två nya funktionerna för deras enorma sociala nätverk. Facebooks VD och grundare Mark Zuckerberg tillkännagav att de nya grupperna ska möjliggöra privata konversationer mellan nära vänner och familj. Tanken bakom de nya grupperna är att de ska vara samlingspunkter för vänner i verkliga livet genom att låta vänner dela med sig av bilder, videor, länkar och events precis som i de ursprungliga grupperna. En av de större skillnaderna i de nya grupperna är att du kan numera chatta gruppmedlemmarna i ett och samma fönster. Dessutom placeras dina mest besökta grupper som genvägar i den vänstra spalten på din startsida. Så att du enkelt kan komma åt gruppen. Alla som går med i en grupp kan dessutom administrera gruppen i större eller mindre utsträckningar.
Den andra nya funktionen som möjliggör nerladdning av material från Facebook är ett nytt steg i utvecklingen av Facebook. De har tidigare kritiserats för att inte respektera användarnas integritet och rättigheter, medan den nya funktionen är ett nytt steg mot en öppnare kultur inom företaget. Den nya funktionen är även ett sätt för användaren att hålla kolla på vad det finns för material om denne på Facebook.
De nya funktionerna har inte introducerats i Sverige än, men vi kan nog vänta de hit snart. Enligt den populära internettidskriften ”Mashable” kommer de nya grupperna att revolutionera hur Facebook används. De menar att de verkliga sociala normerna och relationerna kommer att genomlysa i de nya grupperna där alla kan hantera information och inställningar.
Andra artiklar om Facebook
Såhär sprids datorvirus via Facebook
Är Facebook eller Google störst?
Källor:
Källa 1
Källa 2
Källa 3