Bedrägare kom över 1.5 miljoner dollar!

En grupp av fyra män har kommit över 1.5 miljoner dollar under relativt lång bedrägeri session där de kommit över människors kortnummer och PIN-koder på olika sätt. Bland annat har de använt sig av falska sifferpaneler som de monterat på bankomater på flera olika banker i New York, Chicago och Miami. De ska även ha använt sig av olika skimming enheter på diverse affärer.
Bedrägare kom över 1.5 miljoner dollar! - Mjukvara.se
De största delen av pengarna ska de ha kommit över under en 14 månader lång intensiv period av bedrägeri och identitetsstölder vid bankomater. Deras falska sifferpaneler ska ha monterats på vanliga bankomater där de sedan registrerade kortnummer och PIN-kod, informationen som sparades kunde förövarna sedan hämta på distans via trådlösa nätverk som var inbyggda i sifferpanelerna.
[ad#Google Blogg]
När de väl hämtat informationen överförde de informationen till tomma plastkort med magnetremsor på, exempelvis presentkort. Därefter tog de ut pengar med hjälp av de egenhändigt tillverkade ”bankkortet”. Totalt kom de över 1.5 miljoner dollar med det här tillvägagångssättet. Deras bedrägeri session fick ett abrupt slut i mars 2010 när de arresterades när de försökte gå ombord på ett internationellt flyg i Miami.
De fyra männen som alla är av rumänskt påbrå och har medborgarskap i Rumänien står nu åtalade för bedrägeri och identitetsstöld. Om de döms riskerar två av männen fängelsestraff över 69 år och de andra två männen riskerar 62 års fängelsestraff.
Källa 1