Att hitta sin kärlek via bloggande! - Mjukvara.seDetta är årets kärleksvecka. Alla hjärtans dag är på Söndag! Förra året vid den här tiden körde Tommy och jag en läsarundersökning om Kärlek och bloggande. Undersökningen visade att 4% hade träffat sin kärlek genom bloggande och 84% trodde man kunde träffa sin livskamrat genom att blogga.
Bild, CC, Flickr

För er som läser detta och är bloggare, ni är knappast förvånade. NI vet att bloggande är kommunikation och att dela. Dela känslor, erfarenheter, tankar, upplevelser, kunskap, ja allt som man kan digitalisera och kommunicera. Men för er som ännu inte provat på blogga och den sociala weben. Ni kanske lyfter på ögonbrynen. Men om ni tänker efter. Människor möts genom dejtingtjänster, som faktikst är ganska dålig på att verkligen spegla människan bakom profilen, så är det antagligen ännu lättare att möta någon när man delar sina tankar dagligen med många människor. För bloggande är att sätta URL:ar på sina tankar. Då kan tankar mötas och när tankar möts uppstår både ljuv musik och bittert hat.
Undersökningar visar att vart åttonde par som gifter sig i USA har mötts på nätet. De kommande fem åren kommer denna siffra säkert fördubblas. De flesta möts idag via dejtingsidor men jag tror det kommer ändras. Det är en så endimensionell verklighet. Bloggande är så mycket likt den verkligheten vi lever i. Bloggen speglar så många fler dimensioner av dig som människa. Bloggen är kommunikation utan tal.
Därför vill jag slå ett slag för bloggen som verktyg att mötas. Det handlar inte bara om att möta sin livs kärlek utan att möta de människorna man vill ha i sitt liv och dela tankar och upplevelser med. När jag själv började blogga för ca 2.5 år sedan var den sociala aspekten av bloggande en av de saker som förvånade mig mest. Det slog mig aldrig att sitta bakom datorn kunde vara så socialt. Nåja, något fel kanske jag gjort, trots att jag skrivit ca 2000 blogposter är jag fortfarande singel 😉
Det är enkelt och gratis att skapa en blogg. Hos mig finner du en guide för hur du kommer igång med WordPress. En gratis bloggtjänst. Det tar ca fem minuter och sedan är du igång, så det finns ingen anledning att vänta.
Vill du veta mer om mig som singelkille, följ mig gärna på Twitter vill du bara ha fler intressanta tips om bloggande och nätet, följ Mjukvara.se i din rss läsare genom att klicka här!