Jag tror jag har sagt det vid något tillfälle tidigare. Jag är något datadyslektiskt. För att kunna skapa bra innehåll här på Mjukvara.se förlitar jag mig på två resurser:

  1. tekniker och datakunniga människor i min närhet. Jag känner flera snälla sådana som hjälper mig trots att mina frågor ibland är något dumma.
  2. Källor på nätet. Här måste man dock utöva en rejäl dos källkritik. Något mina snälla tekniker får hjälpa mig med 😉

Att ha ett nätverk på det sättet gör mig lyckligt lottad. Det är inte alla som har det. Då blir nätet en mycket viktigare resurs. Då måste man vara mycket mer källkritisk. Alla på nätet har en agenda(jag också 😉 ). Därför blir tips från trovärdiga källor mycket viktigare( Vilket jag hoppas mjukvara.se är ;-)).
En god vän till mig driver Göra Hemsida. Han har två syften med denna sidan som jag tycker är väldigt bra:

  • Allt ska vara gratis.
  • Det ska inte krävas några förkunskaper.

Denna sidan är viktigt för er med lite dåliga kunskaper om hur man bygger upp websidor. Det är viktigt för att tro det eller ej så finns det för få websidor på nätet. Ta segmentet som Mjukvara.se finns inom. Det finns ganska få bloggare som skriver om mjukvaror och nätet på svenska. Går man till andra segment är antalet ännu färre. Därför vill jag slå ett slag för Göra Hemsida och uppmana dig som läser detta att skapa din egna hemsida eller blogg inom det ämnet som intresserar dig!