I och med den kraftigt stigande efterfrågan och användningen av ”smartphones”, väcks det frågor man ska skydda den information som mobiltelefonerna innehåller.
Som en synergieffekt av den kraftigt ökande marknaden blir även de skadliga programvarorna fler och fler till ”smartphones”. En ”smartphone” innehåller numera väldigt mycket personlig information, så som namn, adress, var man befinner sig just nu, bankuppgifter och meddelande. Sådan information har alltid varit eftertraktad av kriminella som vill använda den för att på något sätt komma över pengar. Nu har de ny ”pryl” som de kan attackera för att komma över den typen av information.
Företaget ”Lookout” har utvecklat en säkerhetsapplikation för android-, blackberry och windows-telefoner som fungerar som en typ av antivirusprogram. Applikationen skyddar telefonen från virus och andra skadliga program samtidigt som den kan ta en säkerhetsbackup av telefonens innehåll. Applikationen kontrollerar även vilka applikationer som tar del av telefonens funktioner och innehåll, och meddelar dig om någon applikation potentiellt skadlig. Du får sedan själv bestämma om du ska ta bort den eller inte.
Enligt undersökning som gjorts av ”Lookout”, har över 91 procent av mobiltelefonägarna någon form av oro över den information som finns i deras telefoner och hur den kan missbrukas. Samtidigt är det enbart sju procent av alla ”smartphone-användare” som säger sig vara väldigt trygga med den information som finn i deras telefoner. ”Lookout” vill att deras applikation ska göra användarna mer trygga med sina mobiltelefoner.
Vi kommer att få se fler virusattacker och skadliga programvaror riktade mot mobiltelefoner inom en snar framtid. Därför är det viktigt att skydda din telefon redan nu. ”Lookout” finns som både gratisprogram och betalprogram,  det finns givetvis en uppsjö av alternativ till ”Lookout” så det är bara att välja och vraka. Skydda din telefon nu!
91% litar inte på säkerheten i sin telefon! - Mjukvara.se
Källa:
Källa 1