Student erkänner sig skyldig till spyware på skolas datorer. - Mjukvara.seOmar Khan, före detta student vid Tesoro High School i Kalifornien, erkänner att han installerat spyware på datorer som används av skolans lärare, och skolans administratörer. Detta för att komma över de lösenord som krävdes för att logga in i skolans betygssystem och ändra sina, och tolv andra elevers betyg.
Händelsen inträffade för tre år sedan, då han även arresterades för att ha brutit sig in i vice rektorns kontor. Med sig hade han sin kompis Tanvir Singh, och de bådas mål var att förstöra sina egna prov i statistik respektive engelska, som de anklagades för att ha fuskat på. De skulle med andra ord förstöra bevismaterialet.
[ad#Google Blogg]
Singh dömdes redan för tre år sedan till 200 timmar samhällstjänst, vilka han har färdigställt för länge sedan. Khans åtal har dock dröjt till nu, och anses vara grövre i och med intrången i skolans datorer. Khan kommer att kallas till rätten i augusti där han förväntas bli dömd till 500 timmar samhällstjänst, 30 dagar i fängelse, samt att betala en bot på 15 000 dollar.
Khan har sagt att han installerade spyware på skolans datorer, samt gjort inbrott för att för att radera bevismaterial för att kunna komma in på de universitet som han ansökt till. Khan grävde dock sin egen grav när han begick brotten, nu lär han ha väldigt svårt för att bli antagen till något av de universitet som han har sökt till.
Källa:
Källa 1