Dolphin Emulator

UNO är ett av de mest populära kortspelen. Vanligast är det att man spelar UNO fysiskt tillsammans med vänner eller bekanta, men naturligtvis kan man även spela spelet digitalt idag.

Häng med om du vill lära dig mer om hur man spelar UNO online, antingen på en spelsida genom din mobil, surfplatta eller dator, eller med en spelkonsol som Xbox One eller Playstation 4.

Sätt dig in i UNO reglerna

Till att börja med gäller det såklart att sätta sig in i UNO reglerna, annars kommer man inte så långt när man väl hittat ett UNO spel. Så hur spelar man egentligen UNO och vad är målet med detta klassiska men ack så tidlösa spel?

Reglerna för UNO är relativt simpla. Inte minst när man spelar online. Målet går ut på att vara den första spelaren som blir av med sina kort först. Men det gäller att komma ihåg att markera “UNO” när man har ett kort kvar, annars riskerar man att få plocka upp två ytterligare kort om en motståndare avslöjar en.

När man spelar online delas det automatiskt ut sju kort till varje spelare, varav resterande kort blir spelhögen man får dra kort från. Det översta kortet i högen läggs vid sidan om kortet med symbolsidan uppåt, varav spelare därefter ska försöka matcha kortet som ligger överst. Matcha kortet gör man genom att lägga ett kort med samma valör eller färg, alternativ ett “specialkort”.

Specialkort:

Vändkort: Byter håll på spelordningen.

Stoppkort: Nästa spelare får stå över sin tur.

Dra Två-kort: Spelaren efter tvingas plocka upp två kort samt stå över sin tur.

Byt Färg-kort: Spelaren som lagt kortet väljer valfri färg som ska spelas med.

Byt Färg & Dra Fyra-kort: Här gäller samman ovan, alltså att spelaren som lagt kortet väljer en ny färg (eller samma). Samtidigt får följande spelare dra upp fyra kort.

Leta reda på en spelsida (eller konsol) med UNO

Nu när du satt dig in i reglerna för UNO är det dags att hitta ett ställe där du kan spela det populära kortspelet. När det kommer till onlinespel finns det olika sätt att uppfatta termen på.

Man kan till exempel spela UNO på en spelsida, det vill säga helt digitalt från en dator, mobil eller surfplatta. Då kan man antingen spela mot en dator eller mot andra motståndare som sitter på andra sidan skärmen.

Detta eller så kan man spela UNO på konsol. I sin artikel skriver Aftonbladet om Ubisofts UNO utvecklad för Playstation 4 och Xbox One. Detta fungerar i princip som det klassiska UNO-spelet, där man kan spela i Mulitplayer-läget för att interagera med sina vänner och andra spelare i realtid. Då kan man dessutom spåra sina framsteg genom en mängd olika sociala funktioner som globala och veckovisa topplistor. Man kan även snacka med andra spelare med hjälp av Voice Chat Support, vilket gör just denna UNO-utgåva så speciell eftersom det påminner om att spela UNO i verkliga livet. Perfekt när man ligger hemma i karantän eller helt enkelt inte orkar lämna rummet en söndag.