5 Tips för att förbättra Androids prestanda

I jakten på drömjobbet - så kommer du steget före dina konkurrenter!

Som de flesta andra operativsystemen för stationära eller mobila enheter, kommer din Android-telefons prestanda försämras efter att du använt den en längre period. Men eftersom våra telefoner hjälper oss hålla kontakten med våra nära och kära samt hantera våra professionella liv, så önskar de flesta av oss en snabb och sömlös upplevelse när vi använder oss av dem.

Om du lagt märkte till att din Android-mobil börjat bli långsammare beror det troligen på att dess prestanda är sliten. Men oroa dig inte. Det betyder nödvändigtvis inte att du måste byta ut den. Med våra 5 tips nedan kan din Android-mobil (förhoppningsvis) kännas sprillans ny igen!

Avinstallera appar som tar mycket plats och ström

Det första steget för att optimera din Android-mobil är att avinstallera de appar du inte längre använder och som drar onödigt mycket ström. Det finns flera sätt att avinstallera appar på. Du kan enkelt gå till dina appar, hålla nere en specifikt och välja alternativet för att avinstallera den. Det andra alternativet är att navigera till Inställningar på din Android-enhet och sedan vidare till avsnittet för Appar. Här kommer du se en lista över alla installerade appar på din smartphone i alfabetisk ordning och därefter kan du avinstallera den eller de du önskar få bort.

Håll dig uppdaterad med uppdateringarna

Härnäst gäller det att alltid se till att din Android-mobil är uppdaterad till den senaste versionen för att få tillgång till de senaste funktionerna och de senaste säkerhetskorrigeringarna. Beroende på din enhet, operatör och nuvarande operativsystem kommer processen att vara något annorlunda, men för det mesta bör det vara relativt enkelt.

Problem med internetanslutningen? Kontakta eventuellt din Sverige mobil operatör

Om du har problem med din Androids internetanslutning kan det några gånger räcka med att starta om enheten eller växla mellan Wifi och Mobildata en gång.

Om inget av ovan nämnda steg fungerar för att åtgärda din internetanslutning kan det vara värt att kontakta din sverige mobil operatör. Många gånger sitter Sverige mobil operatörer inne med svar angående driftstörningar, om de inte redan gått ut med det på deras sajt. Om inte det hjälper kan du kontakta Telekområdgivarna eller Konsumentvägledningen i din kommun.

Stäng av onödiga animationer

Om du inte redan lagt märke till det så tonar din telefonskärm faktiskt ut och in när du genomför olika ärenden på den. Även om dessa animationer får Android-mobiler att se så mycket snyggare ut, kan de även sakta ner prestandan något. Detta kan dock enkelt lösas genom att justera animeringshastigheten i avsnittet Utvecklaralternativ i Inställningar.

Har du aldrig aktiverat Utvecklarinställningarna måste du först navigera till Inställningar och därefter vidare till Om telefonen. Du kommer då se en lista med detaljer om din smartphone. Klicka då på “Version” sju gånger längst ned i menyn. Så fort du fått meddelandet “nu är du utvecklare” kan du gå tillbaka till inställningarna och därefter välja Utvecklaralternativ.

När ovan nämnda steg är färdiggjorda kan du gå in på Skala, övergångsanimering och välja att stänga av animeringarna helt och hållet. Mer hjälpsamma tips för inställningar för text och visning hittar du hos Googles Android Hjälp.