Så jämför du elavtal online

Det kan verka besvärligt att byta elleverantör, men samtidigt är det ett sätt att spara några hundralappar årligen. Särskilt om du haft samma leverantör ett tag, då chansen för att du har ett dyrare avtal nu än när du tecknade det är hög.

Men med tanke på det stora utbudet av elbolag på den svenska marknaden idag kan valet kännas svårt. Det finns fasta och rörliga planer, miljövänliga val och så vidare. Men att hitta rätt bland de många elavtal som finns behöver inte vara särskilt svårt. Åtminstone inte om du använder dig av Elpriser24.se.

Jämför elavtal som följer prisutvecklingen

Det smartaste sättet att hitta ett billigare elavtal, enligt oss, är genom att använda dig av Elpriser24. Hos denna aktör kan du nämligen enkelt hitta det elavtal som ger dig det bästa och lägsta elpriset baserat på din årliga elanvändning.

Elpriser24 jämför de elavtal med rörligt elpris som följer prisutvecklingen på Nord Pool. På så sätt kan du hitta det lägsta elpriset snabbt och enkelt, utan någon komplicerad process. Det beräknade elpriset baseras på det genomsnittliga inköpspriset på Nord Pool.

Utöver kostnadsfaktorer listar Elpriser24 även ting som de bästa miljövalen, huruvida elbolaget hjälper till med bytet av elbolag och så vidare.

För att jämföra elavtal med rörligt elpris hos Elpriser24 skriver du in din årliga elanvändning på deras hemsida. Härefter får du en mängd olika alternativ. Då kan du själv läsa dig till vad årsavgiften, påslag och elpris ligger på för att sedan klicka på “Teckna elavtal” när du bestämt dig.

Rörligt elpris>billigare än fast elpris

Rörligt elpris innebär att energipriset stiger eller sjunker i samband med att kostnaderna för gas och el förändras. Det betyder att du betalar mindre för din energi om och när marknadspriset sjunker. Å andra sidan kommer du behöva betala mer om marknadspriset ökar.

Rent historiskt har rörligt elpris varit det billigaste alternativet. Detta eftersom elbolag som erbjuder ett fast elpris tar en mycket större risk, och därmed måste de ta ut ett större elpris med marginal. Således kan det verkligen löna sig för dig att välja ett rörligt elavtal med hjälp av Elpriser24.se.

Fast elpris däremot gör det enklare för dig som konsument att beräkna vad du ska betala för din elanvändning. Som sagt kan det bli dyrare på sikt och det är därför Elpriser24 endast listar elbolag som följer prisutvecklingen på Nord Pool.

Tänk klimatvänligt!

Att byta till ett grönare elavtal hjälper dig att minska ditt koldioxidavtryck, eftersom dessa elbolag köper energi från förnybara källor. Att byta till ett elbolag med grön energi kan också bidra till utvecklingen av mer naturliga energikällor som vind, sol och vatten.

Det är värt att komma ihåg att förnybar energi är ett kraftfullt verktyg för att bekämpa klimatkrisen. Om vi alla byter till grön el kan vi skapa enorma positiva förändringar.

Hos Elpriser24 ligger även klimatvänliga elalternativ i fokus, och just därför markerar de miljövänliga alternativ med “Bra miljöval”. Således kommer du inte endast göra din plånbok en tjänst genom att skifta elavtal, men även miljön!