Recension av World of Warships

I World of Warships spelar man mot all världens flottor. Det är ett MMO-spel vilket innebär att man också spelar mot andra spelare från runt om klotet. Spelet är snyggt och välgjort. Det faktum att det är gratis att spela gör det inte sämre.

Att spela spel mot andra online har varit populärt i många år. Det är något särskilt att vinna över andra i ett roligt datorspel. I World of Warships gör man just det. Det är ett gratis spel som är designat som ett MMO. MMO står för massive multiplayer online. Den typen av spel skiljer sig från andra spel där man kan spela flera i det att det är enormt många som kan spela samtidigt. Det gör att det alltid är spel i gång och alltid någon motståndare som man kan möta.

Spelet, som man kan ladda ner här, går ut på att varje spelare har kontroll över ett krigsskepp. Det gäller att överleva så länge som möjligt. Något som snabbt visar sig vara svårare än vad man hade tänkte sig när man började spela.

Gratis att ladda ner

World of Warships är helt gratis att ladda ner och spela. Dock finns det utrustning och olika former av paket man kan köpa till för att öka chanserna till överlevnad eller förhöja spelupplevelsen på annat sätt. Det kan handla om armering, kamouflage eller bättre kanoner.

Skeppen man spelar med är både moderna fartyg men även historiska modeller. Man kan spela själv eller i lag med vänner eller andra som man känner via internet. I den senare varianten så är man en hel flotta som anfaller andra. Något som visar sig vara mycket roligt när man testar det läget. Det är ett spel man kan lägga väldigt mycket tid på att spela.

Flera liknande spel

World of Warships är ett spel i en serie av liknande spel. I de olika varianterna så är det olika fordon som man krigar med. Gemensamt för spelen är att man skjuter på varandra och saker exploderar. Detta recept har varit mycket lyckat då det är väldigt många som spelar spelen. Det visas även i de positiva omdömen som man kan läsa, bland annat på Steam.

Olika krigsspel och spel där man skjuter har alltid varit populära. Utanför datorspelens värld är det något barn ofta leker. När det kommer till datorspel så är många av tidernas mest populära och framgångsrika spel de där man ska skjuta på olika sätt. Det tilltalar de flesta att skjuta ner motståndare.

Detta oavsett om det är i ett first person shooter-spel, i ett spel med rymdskepp eller som här, där man avfyrar sina kanoner mot andra båtar och skepp. Efter att ha spelat det här spelet i några timmar så kan man snabbt konstatera att det är ett spel man vill ha mer av. Det är underhållande och spännande.

Det kan emellanåt vara enormt frustrerande, men det blir en drivkraft att spela igen och ge igen på den som sprängde ens båt. Detta är definitivt ett spel att rekommendera.