Jag följer ett antal riksdagsmän på Twitter. Mig veterligen finns det inget annat medium där man faktiskt kan lära känna dem, även om de inte följer mig tillbaka. Jag följer bla Mats Pertoft, riksdagsledamot för Miljöpartiet, vars ansvar är skolpolitik. Idag fick jag ett meddelande av Mats, eller, ja, det var nog inte Mats som skickade utan personen som hackat Mats Twitterkonto. Nedan ser ni en skärmdump av meddelandet jag fick:
Riksdagsmans Twitterkonto Hackat - Mjukvara.seUtan att veta så är det nog så att Mats vid något tillfälle använt en extern Twittertjänst, tex för att mäta sin popularitet eller hitta nya vänner på Twitter, som frågat efter hans lösenord och Mats har lämnat ut det.
Resultat är att något tagit över kontot och skickar porrspam till alla som följer Mats. Ingen katastrof, snarare en olägenhet för Mats och alla de som följer honom. Jag vill ta tillfället i akt att be alla som någonsin provat motsvarande Twittertjänster att gå in på Twitter och ändra era lösenord. Kan man lura en riksdagsman kan man lura dig!