Recension: Fifa 23 - det sista Fifa någonsin

Efter nästan tre decennier i spelvärlden har det nu blivit dags att ta farväl till ett av de mest ikoniska spelen genom tiderna. Fifa 23 har släppts till allmänheten från EA som det sista Fifa-spelet någonsin och det lever verkligen upp till förväntningarna. Med en rad nya och förbättrade funktioner möjliggör det för spelarna att uppleva det bästa Fifa-spelet genom tiderna.

Spelet

Spelet i Fifa 23 är både smidigt och responsivt och kontrollerna har uppdaterats för att göra spelet ännu mer användarvänligt. Detta inkluderar enklare dribblings-, passnings- och skottmekanik samt ett intuitivt kontrollsystem som gör det lättare att hänga med i det höga tempot i spelet. Hypermotion2-teknik baserad på avancerad rörelsedata från riktiga matcher ger en mer realistisk upplevelse än någonsin. Andra spelmekaniska nyheter i Fifa 23 är till exempel omgjorda frisparkar, straffar och hörnor samt en mer verklighetstrogen spelarfysik.

Grafik

Fifa 23 har en fantastisk grafik, som förbättrar hela matchupplevelsen. Arenorna ser realistiska och levande ut och spelarna är verklighetstroget designade med otroliga detaljer. Titta på repriser med förstärkt verklighet, spela på hyperrealistiska planytor och upplev ännu bättre atmosfär på läktaren. Med förbättrad belysning, realistiska texturer, skarpa skuggor och dynamiska miljöer kommer Fifa 23 att ta dig in i varje match som om du faktiskt befann dig på planen.

FIFA 23 Ultimate Team™

FUT23 bjuder också på en rad nya och spännande funktioner. Skapa lagkemi för att få ut det mesta av dina spelare och dra nytta av nya dynamiska taktiker för att få ett övertag på planen. Klara utmaningar i FUT Moments och bli belönad med stjärnor – som du sedan kan byta mot spelare, paket och mycket mer.

Lagvalssystem

Med hjälp av ett förbättrat lagvalssystem är det nu enklare än någonsin att bygga din drömtrupp. Du kan skräddarsy din egen fotbollsklubb genom att bygga unika lag med olika strategier och formationer. Du kan också hantera spelarna mer effektivt genom att anpassa deras roller och individuella statistik. Gör ditt lag redo och spela mot dina vänner eller ta dig an andra lag online i tävlingsmatcher.

Världsnyhet: damfotboll

Fifa 23 innehåller också för första gången ett damfotbollsläge som gör att du kan spela med några av världens bästa kvinnliga spelare. Välj mellan över 20 internationella lag och njut av förbättrade animationer och grafik som är skräddarsydda för kvinnliga spelare.

Turneringsläge: FIFA World Cup 2022™

I en genuin enspelarversion av FIFA World Cup 2022™ kan du välja att spela turneringen som något av de 32 kvalificerade länderna. Vill du hellre skapa en egen, anpassad turnering kan du istället justera grupperna och välja ut vissa lag som inte kvalificerade sig i verkligheten. I onlineturneringsläget kan du göra upp om FIFA World Cup™-pokalen mot andra spelare från hela världen. FA Women’s World Cup 2023™ kommer också finnas tillgängligt via en framtida kostnadsfri uppdatering, strax innan turneringens startdatum.

Sammanfattning

På det hela taget är Fifa 23 ett bra spel för både nya spelare och hardcore fans. Det har imponerande grafik, smidig spelupplevelse och nya funktioner som gör det till det perfekta avskedet för Fifa.